Miten Lupa puhua kauniisti lapselle idea sai alkunsa?

Yllätetään yhteiskunnan tapaamisessa 3.2.2014 synnytettiin  uusia ideoita lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi. Syntyi ”Lupa puhua kauniisti lapselle” idea ja idean tarkoituksena on kuunnella lapsia, miten heille puhutaan ja miten he kokevat että heille puhutaan.

 

#puhunkauniisti

Kuinka moni lapsi menee illalla nukkumaan sellaisen päivän jälkeen, jonka aikana kukaan aikuinen ei ole puhunut hänelle kauniisti? Tai melkeinpä vielä pahempaa, kukaan ei ole kunnolla huomioinut häntä? Kuinka moni vanhempi tai päivän aikana lapsen kanssa tekemisissä ollut aikuinen kiireidensä keskellä oikeasti kiinnittää huomiota siihen, miten lapselle puhuu?

Puhun kauniisti lapselle teema MLL:ssa

MLL Aviapolis vie teemaa eteenpäin osallistumalla #puhunkauniisti sanoman levittämiseen. Puhun kauniisti lapselle teemalla halutaan muistuttaa myötätunnon ja ystävällisyyden merkityksestä.

Myötätunnon este on usein kiire. Emme malta pysähtyä kuuntelemaan lasta ja kohtaaman hänet yksilönä. Myötätuntoista asennetta voi harjoitella ja lisätä pysähtymällä kuuntelemaan itseä ja muita.

Tässä kampanjassa lapset kiittävät heille kauniisti puhunutta aikuista antamalla #puhunkauniisti –kortin.

Kortin saaneita aikuisia rohkaistamaan jakamaan kuva yhdistyksen fb-sivuilla.

Haastamme kaikki muutkin mukaan! Teemaa voi toteuttaa osallistumalla esimerkiksi facebookin Hyvien sanojen viikkoon.

Lue lisää MLL Uudenmaan piirin sivuilta